Tuesday, November 10, 2009

@ WaterSki Putrajaya

Posted by gEE at 12:17 PM 0 comments
ari Ahad ari tu pegi Komplex Sukan Air dkat Putrajaya..
pegi tengok Water Sky... sambil Bawak Aqeel jalan2...
tempat tu cantik.. bersebelahan Pullman Putrajaya Lakeside..

Wednesday, October 28, 2009

Cutes Baby In Walker Contest

Posted by gEE at 1:53 PM 0 comments

hehehee.....contest lagi....
kali ni saya join contest the Cutes Baby In Walker...
Contest ni dianjurkan oleh ometomei
sempena ulangtahun Putrinya yang ke 2 iaitu Nur Aqilah Insyirah...
dan
pesertanyer ialah...
macam besa lah...
AQEEL NAUFAL BIN AHMAD QAMARUL
1 TAHUN 3 HARI


pendapat saya.... penggunaan walker ni ade banyak kebaikan dan keburukannya..selain dari melatih untuk kanak2 mudah berjalan...walker ini juga digunakan bila kita nak buat keje n xder orng nak jaga kanak2 tersebut... letak jer Aqeel dalam walker tu... dia main la pusing2 sendri...xder la kacau kita buat keje... keje cepat siap...TETAPI pengawasan dan perhatian mestilah ade... xleh biar jer dia... sbb nnt ade lah barang or benda yg 'terlarang' dia nak capai...lagi satu takut dia terjatuh or tergolek... itu la keburukan walker ni...

so..

ape yang penting....

~KESELAMATAN~

Tuesday, October 27, 2009

Online Contest - Senyuman Ceria Si Comel

Posted by gEE at 12:54 AM 2 comments
ini contest pertama yang saya join... hehehehe
nak cuba nasib:)...
contest ni dianjurkan oleh SMILEYKIDZ....
Hadiah yang ditawarkan oleh SMILEYKIDZ ialah.......
~Outdoor fotografi selama 1 jam - unlimited shots~
dan
~1 sticky album dengan 20kpg gambar terbaik~


menarik n tertarik sangat kan......

dan
pesertanyer
adalah.
AQEEL NAUFAL BIN AHMAD QMARUL
1 TAHUN 3 HARI



So... kepada sesape yg nak join contest ni boleh la ke

SMILEYKIDZ

GOOD LUCK:)

Monday, October 26, 2009

@ Mines Wellness Hotel

Posted by gEE at 1:22 AM 1 comments
Jumaat petang lepas balik keje pegi hotel dekat mines...
bawak la budak kecik tu ngan cik uya nyer...
ayah ade keje kat situ seminggu..
so kami p la jenjalan sambil nak lawat ayah kat sana...
padahal dekat jer ngan umah..
bukan jauh pon...heheehe
best gak la hotel ni... dianyer swiming pool ala ala pantai cm tu...
tp Aqeel takot air... n dia 'geli' klo letak kaki atas pasir pantai tu...
so.. kami tengok jer la org mandi-manda:)
tasik kat depan hotel tu pon cantik...
ade banyak ikan... rugi x bawak roti.. klo x boleh bagi ikan makan...


Tuesday, October 13, 2009

Keychain - RM 2.50 each

Posted by gEE at 1:59 PM 0 comments
ORDER NOW!!!

Thursday, July 23, 2009

LadyBird, Crocodile, Duck, car

Posted by gEE at 1:51 PM 0 comments
Apa saya nak buat ngan benda ini?
ada Duck, Crocodile, Ladybird and Car...
Errmmmm....
.
.
.
.

tunggu...
apakah hasil nyer:)
Khas untuk Aqeel...

Wednesday, July 15, 2009

Aktiviti Aqeel

Posted by gEE at 3:23 PM 0 comments
Ini aktiviti Aqeel bila dia Bosan..
suka masuk bawah Stroller...
pastu nangis sbb x leh kluar...
membebel ntah ape2..
n last skali merajuk.. sbb x layan dia...hehehehe



Wednesday, July 8, 2009

@ Promosi Kerja Kahwin

Posted by gEE at 6:24 AM 0 comments
Petang tadi ajak Ain n Kak Ely pegi "PROMOSI KERJA KAHWIN" di Kompleks Kraf kuala Lumpur, Jalan Conlay... sapa2 yg lom kawen n tengah dok survey pasal kerja kawen ni elok la datang sini.. macam2 ade... pelamin, hantaran, katering, andaman, photo dll....
Masa pusing2 kat situ... saya kagum tengok org ni dok buat sulaman Benang kat kain.. cantik sangat.. sulaman nyer halus....tambah2 lagi dia guna mesin jahit lama...

Ni singgah kat booth Pn Ann... mmg niat datang sini nak jumpe Pn Ann.. tp hajat tak kesampaian sbb Pn Ann xde kat Booth ari ni....huhuhuh sedihnyer....tp xpe lah... dapat juga saya tengok hasil sulaman Reben yg dihasilkan oleh Pn Ann depan mata... cantik sangat... sy mula2 minat ngan sulam reben ni pon sbb terjumpe Blog Pn Ann... kagum ngan kecantikan dan seni sulaman reben Pn ann... bila la Pn Ann nak buka kelas Online dia semula..hajat di hati nak join kelas tu....

Monday, July 6, 2009

Ribbon Embroidery with Frame

Posted by gEE at 2:47 AM 0 comments

Ni antara sulaman reben yg telah lama terbengkalai.. akhir nyer siap gak..huhuhu..tp x siap sepenuhnyer lg...
sbb xde gam pistol nak tampal kat kertas keras... tertinggal kat kampung...
tu yg nmpak cm kedut2 jer background bunga tu... sbb teringin sangat nak tengok hasil nyer... saya letak gitu2 jer....

sape2 yang berminat nak tempah.. boleh la email saya...
Thank you

Monday, June 29, 2009

@ Colmar Tropicale Bukit Tinggi

Posted by gEE at 3:40 PM 0 comments
Plan kami yg ke-2... jalan2 di Colmar Tropicale Bukit Tinggi.. 1st time smpai sini... gamble jer...nak jln punyer pasal...Tiket RM10 seorang untuk masuk Colmar Tropicale n Botanical Garden..Rabbit park kena beli tiket lain...
Tempat nyer sangat la cantik n menarik..yang ku paling suka skali ialah design bangunan2 kat situ.. ala ala franch gitu...




Dkat Botanical Garden lak x sempat nak jalan2.. sbb ujan.. so.. lepak ngan Aqeel kat Kedai souvenir sambil mkn icecream...yum..yum..yum... Ayah n ayah Edeen jer yg pusing2 kat tempat tu n amik gambr.. Rabbit Part x pegi sbb ujan makin lebat....

@ The Mines

Posted by gEE at 4:25 AM 1 comments
Minggu ni Ayah datang KL...Bestnyerrrr banyak Plan yg nak di buat...yg pertama skali..plan nak bawak Aqeel Jalan2...alang2 nak amik kak ya n Ayah nak cari reket Tennis untuk student dier kat Bangi .. so g The Mines je lah... Lg pon dah lama x g sini.. Last pegi time blaja dulu.. dah banyak yg berubah...kedai pon dah banyak n teratur...ermmm rindunyer masa zaman blajar dlu... slalu dtang sini ngan kawan2 lepak...hehehe


Malam nya plak kami g tengok wayang kat TGV Jusco Kepong..... tengok Transfomer 2 : Revenge of The Fallen... ni request dr Ayah and Ayah Edeen.. Aqeel kena tinggal kat umah ngan cik uya.. sedihnyer mama.. x leh bawak budak kecik itu.... huuuuuu:( xper tunggu Aqeel besar ckit mama bawak yer....:)
citer ni tersangat la BEST... sampai x toleh kiri kanan.. nak g toilet pon tahan jer... x nak lepas satu babak n sudut pon...

Friday, June 26, 2009

Tag Dari Ain = Tag Pertama Saya:)

Posted by gEE at 3:28 PM 0 comments
1. Bekas kekasih saya adalah :
Xtau kat ner.. ilang... Lost contact:) hehehe bahaya nyer soklan...

2. Saya sedang mendengar :
Bunyi aircond...

3. Mungkin saya patut:
Balik umah..sbb emak sy br dtng dr kg....

4. Saya suka :
Kacau budak kecik...sbb dia nakal....

5.Sahabat-sahabat baik saya :
Bila nak jumper.. rindu bangat ni....

6.Saya tak paham :
1+1=2 bukan 3,4,5 .....

7.Saya kehilangan :
Idea skang!

8.Ramai yang berkata :
Saya kurus.. mmg dr dulu ku kurus...keping:)

9.Makna nama saya :
Jap nak google:P

10.Cinta itu adalah :
Rahsia...lalalalaal

11.Di suatu tempat, seseorang sedang :
Tengah ngadap laptop.... Syuk BUat keje erkkk....

12.Saya akan cuba :
Balik umah awal ari ni...heheheh

13.Ayat SELAMANYA membawa maksud :
Kekal Abadi...

14.Telefon bimbit saya :
Dah 5 tahun x tukar baru...Ayah.. bila nak beli tepon baru ni?...

15.Bila saya terjaga dari tidur :
Toleh kanan tengok Aqeel tdo ngan lena n cutenyerrr......

16.Saya paling meluat apabila :
Org yg ngada2.....

17.Pesta/Parti adalah :
Bising....

18.Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah :
Kucing.....

19.Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah :
masa baby kot...

20.Hari ini :
Nak jumpa Ayah..dah lama x jumper....

21.Malam ini saya akan :
Masak utk Ayah..... masak ape ek???

22.Esok pula saya akan :
Jalan2 n tengok wayang transfomer ngan Ayah:P

23.Saya betul-betul inginkan :
Ayah tinggal bersama kami...huuuu..Ayahhh

24.Ketika saye lihat wajah saye di hadapan cermin pagi ini :
Mata ku lebamm... x cukup tdo....

25.Pusat membeli-belah atau arked permainan :
Pusat membeli belah la......bestnyer......

26.Makanan Barat atau Jepun :
Barat .....

27.Bilik yang terang atau gelap:
Terang...Sbb Aqeel x suka tdo dlm gelap...

28.Makanan segera adalah :
Makanan yg x Berkhasiat sngat...tp ku mkn jgak...

29.Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang?:
Jom Pump Susu:P

30.Siapa yang anda nak Tag?:
Sesape yg lom ade tag ni lg.. sila lah meng'tag'kan diri anda...huhuhuhu

Wednesday, June 24, 2009

Budak Kecik

Posted by gEE at 2:49 AM 0 comments

Introduce......... My Budak Kecik....... Budak Kecik ni baru Nak masuk 8 bulan...Budak kecik ini Manja teramat la sangat....Suka "kemas barang" especially kat dapur ...penat-penat cik Uya Kemas, dia sepah2kan.. Rajin sungguh:) lagi satu ...suka me"rem-it" & naik "kete" dia laju-laju pastu langgar org sesuka ati...tak terlayan semua org dibuat nye...


Tuesday, June 23, 2009

Welcome To My Blog

Posted by gEE at 2:03 PM 0 comments
Arini dengan rasminyer saya berjaya create blog sendri ...
dah lama mengidam nak buat blog...
tp x buat- buat gak..
nak kata Bz xde la BZ sangat...
termenung jer lebih..huhuhuh....
asyik dok baca blog org jer...
hehehe thanks to ain coz helping me...
klo x kerana dia xtau la jadik ke tak blog ni...
banyak lagi yang nak kena tambah...
will upgrade sooon:)
 

camarqaseh Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez